Boeken

Ik ben om zes uur thuis, 2006
Ik was zelf zo’n moeder, zo’n hardwerkend type met altijd briefjes op de keukentafel. Hoe doen andere moeders dat: geld verdienen en kinderen grootbrengen? Interviews met werkende moeders, met een nawoord van een van hun kinderen.

Later is vandaag, 2008
Tussen je vijftigste en je zeventigste verandert er veel in je leven. Je staat aan de vooravond van een nieuwe en met nog een been in de vorige fase. Voor mij is blijven werken van levensbelang, maar geldt dat voor iedereen? Vijftien Bekende Nederlanders vertellen hun verhaal.

Van Hoelahoep tot Hyves, 2010
Natuurlijk leven we in 2014 anders dan in 1914. Maar betekent dat dat we als mensen ook veranderd zijn? Ik was benieuwd naar de leefwereld van tieners in de laatste 8 decennia. Was een tiener uit 1930 anders verliefd dan een van nu? Hadden ze andere ruzies, andere idealen?

Veerkracht, verder na verlies, 2013
Mijn leven staat altijd in het teken van doorgaan, vallen, opstaan, opveren, vooruitkijken. Op mijn twaalfde ging mijn moeder dood en die vreselijke gebeurtenis heeft mij gevormd. Gelukkig positief, ik heb er veerkracht aan overgehouden. Wat gebeurt er met een mens na een ingrijpend verlies?

Het Stiefparadijs, 2014
Je bent gescheiden, hebt twee kinderen en wordt opnieuw verliefd. Je zweeft op een roze wolk en wil zo snel mogelijk met je nieuwe partner verder. Hoe reageren de kinderen op dit stiefparadijs. Is dat wel zo paradijselijk? En wat zijn de do’s en don’ts voor de stiefouder? Co-auteur Gideon de Haan.

Stiefsucces, 2018
Andere uitgever, andere titel, maar grotendeels hetzelfde boek. Wel herschreven en opgefrist.