Mijn boeken

Tussen je vijftigste en je zeventigste verandert er veel in je leven. Je staat aan de vooravond van een nieuwe en met een been in de vorige fase. Voor mij is werken van levensbelang, maar geldt dat voor iedereen?
Uitgeverij Archipel, 2008

Natuurlijk leven we in 2021 anders dan in 1921. Maar betekent dat dat we als mensen ook veranderd zijn? Ik was benieuwd naar de leefwereld van tieners tussen 1920 – 2000. Was een tiener in 1930 anders verliefd dan een van nu? Hadden ze over andere dingen ruzie, leefden ze vanuit andere idealen? Uitgeverij Archipel, 2010

Mijn leven staat altijd in het teken van doorgaan, vallen, opstaan, opveren en vooruitkijken. Op mijn twaalfde ging mijn moeder dood en die vreselijke gebeurtenis heeft mij gevormd. Gelukkig positief, ik heb er veerkracht aan overgehouden. Wat gebeurt er met een mens na een ingrijpend verlies?
Uitgeverij BBNC, 2013

Dit boek biedt elke stiefmoeder- en vader een handvat voor het reilen en zeilen binnen een stiefgezin. Het is geen recept naar succes, noch een routeplanner. Maar een boek om erbij te pakken als je tegen iets aanloopt waar je mee zit. Want elk stiefgezin kent overeenkomstige valkuilen, en veel van hun ervaringen lees je in dit boek. Co-auteur Gideon de Haan.
Uitgeverij Kosmos, 2017

Mijn eerste boek als ghostwriter. Het is het verhaal van Lidewij die op haar 37e een herseninfarct krijgt. Goeie baan, drie jonge kinderen. En dan drie volle jaren revalideren, een moeizaam allesbeheersend proces, met rollen voor haarzelf en iedereen om haar heen.
Uitgegeven in eigen beheer. 2020

Aan het woord is Willem de Jong, in 1933 geboren in Delfshaven, bij Rotterdam. Het gaat over de tienjarige Willem die in 1943 in zijn eentje gevaarlijke voedseltochten onderneemt. Over een jongen die te snel volwassen moest worden en de liefde van zijn ouders moest ontberen. Het verhaal van altijd blijven leren en slim ondernemen. Kortom, hoe een gewone jongen door buitengewone omstandigheden een bijzonder mens werd, die het leven onverschrokken tegemoet trad.
Uitgegeven in eigen beheer bij Boekscout, Soest, 2021