Violet

Fragment uit een interview met Ronnie Overgoor op 7Ditches.tv.

Al vele jarenlang geef ik trainingen en ik heb honderden mensen geholpen om tot een toppresentatie te komen. De presentatie- en mediatrainingen geef ik vanuit mijn eigen praktijk en ook samen met ZijSpreekt.

Sinds mijn omroepcarriere zit ik congressen voor en leid ik debatten. Ik word geboekt door het bedrijfsleven, de rijks- provinciale en gemeentelijke overheid, door profit en non profit organisaties.

Mijn journalistieke wieg stond bij Elseviers Weekblad. Van onderaf ben ik begonnen: persberichten sorteren en foto’s uitzoeken. Een paar jaar later werd ik redacteur bij het Vara tvprogramma Hoe bestaat het. Zelf verscheen ik op het scherm bij de NCRV waar ik 115 afleveringen van Rondom Tien maakte. Daarnaast presenteerde ik talloze televisieprogramma’s voor diverse omroepen (Ikon, Nos, Avro, Teleac, Sbs). Op de radio kreeg ik naam met Adres Onbekend, het mediaprogramma Ratel, Echo (Kro) en Met het Oog op Morgen (Nos).

Mijn journalistieke bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2006 kwam mijn eerste boek uit en in oktober 2013 mijn vierde; met de titel Veerkracht, verder na verlies. En in 2014 Het Stiefparadijs. Daarnaast schrijf ik portretten voor bladen, zoals www.jouweigenmagazine.nl en columns op verzoek.

Een postbachelor coachopleiding gaf mij de bagage om mensen te begeleiden die zakelijk of privé vastlopen of anderszins met kwesties kampen waarbij ze een klankbord kunnen gebruiken. Zij vinden hun weg naar mijn keukentafel.