Over Violet

Mijn journalistieke wieg stond bij Elseviers Weekblad. Van onderaf ben ik begonnen: persberichten sorteren en foto’s uitzoeken. Een paar jaar later werd ik redacteur bij het Vara tvprogramma Hoe bestaat het. Zelf verscheen ik op het scherm bij de NCRV waar ik 115 afleveringen van Rondom Tien maakte. Daarnaast presenteerde ik talloze televisieprogramma’s voor diverse omroepen (Ikon, Nos, Avro, Teleac, Sbs). Op de radio kreeg ik naam met Adres Onbekend, het mediaprogramma Ratel, Echo (Kro) en Met het Oog op Morgen (Nos).

In 2006 kwam mijn eerste boek uit en in oktober 2013 mijn vierde; met de titel Veerkracht, verder na verlies. En in 2014 Het Stiefparadijs. Daarnaast schrijf ik portretten voor bladen, zoals www.jouweigenmagazine.nl en columns op verzoek.

Een postbachelor coachopleiding gaf mij de bagage om mensen te begeleiden die zakelijk of privé vastlopen of anderszins met kwesties kampen waarbij ze een klankbord kunnen gebruiken. Zij vinden hun weg naar mijn keukentafel.

Met ZijSpreekt geef ik al jaren presentatietrainingen, open inschrijving, meestal voor vier vrouwen. Mannen mogen ook.

Sinds 2017 zit ik in de ghostwriting: boeken schrijven in opdracht. Ik geniet ervan. Het combineert de twee dingen in mijn vak die ik het leukst vind,  interviewen en schrijven.

Fragment uit een interview met Ronnie Overgoor op 7Ditches.tv.